Betje.com

betje
Betje maakt tekeningen waar je blij van wordt. Eenvoudig, duidelijk en vooral niet al te serieus. Dat wil niet zeggen dat ze geen serieuze onderwerpen illustreert. Betje is van mening dat alles en iedereen wel een vleugje humor kan gebruiken. Dat is heel goed mogelijk zonder het onderwerp belachelijk te maken.

Haar tekeningen sluiten naadloos aan bij de liefdevolle humor waarmee in 'De Kanjerklas' soms zware dingen luchtig worden gemaakt.

Betje (1980) studeerde Communicatieve Vormgeving aan de kunstacademie in Groningen van 1998 tot 2002. Na haar afstuderen ontwikkelde haar tekenstijl zich van kinderlijk naïeve tekeningen naar een zeer herkenbare cartoonachtige stijl.

Ze tekent het liefste mensen met ieder hun eigen unieke, leuke, lelijke, slimme, grappige, gewone, knullige, mooie en hilarische kenmerken. Belangrijk is dat iedereen de tekeningen kan begrijpen, zodat de illustraties heel goed op zichzelf kunnen staan en hun eigen verhaal vertellen. In combinatie met het boek van Hilda Algra zijn ze alleen nóg leuker.

Kijk ook eens op de website van Betje!

Nieuwsbrief