Marieke de Koning (1965) was 24 jaar lerares in het basisonderwijs.
Tegenwoordig geeft ze teken- en schilderlessen en vertelt ze verhalen bij haar schilderijen.

Boudewijn Betzema

Sommige mensen hebben een groot hart. Boudewijn ís een groot hart.
Hij leeft vanuit zijn hart,
vertelt vanuit zijn hart,
schrijft vanuit zijn hart.
Hij durft zich te laten raken, altijd en overal.

betje
Betje maakt tekeningen waar je blij van wordt. Eenvoudig, duidelijk en vooral niet al te serieus. Dat wil niet zeggen dat ze geen serieuze onderwerpen illustreert. Betje is van mening dat alles en iedereen wel een vleugje humor kan gebruiken. Dat is heel goed mogelijk zonder het onderwerp belachelijk te maken.

Hoe oud ben je?Hilda Algra
Best wel oud en het wordt elk jaar meer. Ik ben geboren in mei 1961. Reken maar uit.

Waar woon je?
In Zoetermeer, in Zuid-Holland. Daar woon ik samen met mijn vriend en onze dochter en zoon en twee katten: Jochie en Meissie.

Waarom ben je begonnen met schrijven?
Ik was als kind verlegen. Ik kon gemakkelijker schrijven dan praten. Opstellen maken vond ik leuk. Dat je een wereld kon maken die echt leek, gewoon door te bedenken wat er zou kunnen gebeuren. Iets wat niet echt was zo opschrijven dat een ander het bijna geloofde. Dat vond ik fijn. Na mijn schooltijd kwam het er heel lang (bijna 20 jaar) niet van om verhalen te maken, maar op een dag vroeg iemand me een verhaal voor in een boek te schrijven. En toen ben ik niet meer opgehouden.  

Waarom schreef je De Kanjerklas?
Dat begon met juf Karin. Zij was de lieve juf van mijn zoon. Hij zat bij haar in klas K en juf Karin noemde de kinderen in haar klas vaak 'mijn kanjers'.
Toen ging juf Karin naar een andere school. Mijn zoon en ik wilden haar voor haar afscheid een cadeau geven. We verzonnen een grappig verhaal over een klas vol bijzondere kinderen met een bijzondere juf. 
Toevallig schreef ik in die tijd ook een boek voor leraren over bijzondere kinderen in de klas. Ik zocht daarvoor een vrolijk boek over verschillende bijzondere kinderen in een klas, die dat heel normaal vinden. Dat boek kon ik niet vinden. Toen heb ik het boek voor juf Karin een beetje aangepast. Dat is De Kanjerklas geworden. 

Heb je nog meer boeken geschreven?Kinderboeken Hilda Algra
Ja! Deze kinderboeken:
Wij willen het anders (Damon, 2005)
Spelen met heilig vuur (Damon, 2005)
Cadeau voor Opa (Kwintessens, 2006)
De Kanjerklas (Juffrouw Emmens, 2010)
De wisseltante (Juffrouw Emmens, 2011)
En nog andere boeken, voor groteriken.

Wat verdien je met het schrijven van een boek?
Als je rijk wilt worden kun je beter een ander beroep kiezen. De meeste schrijvers worden niet rijk van hun boeken. Maar als je echt van schrijven houdt, vind je wel een manier om dat te doen zonder dood te gaan van de honger. Ik doe ook ander werk. Daarmee verdien ik genoeg om een of twee dagen per week aan een boek te kunnen werken.

Mag ik je nog iets vragen?
Natuurlijk! Stel je vraag.

Interview
Het Kinderpunt - webwinkel voor kinderen in 't bijzonder - interviewde begin februari 2011 Hilda Algra over De Kanjerklas.

Nieuwsbrief